Initiatiefnemers


De initiatiefnemers HIER klimaatbureau, Climate Neutral Group, FairClimateFund en Bix Fund zijn al jaren betrokken bij het introduceren van clean cookstoves in ontwikkelingslanden en het mogelijk maken van een klimaatneutraal leven door de verkoop van CO2 certificaten.

Het afgelopen jaar hebben wij besloten om onze krachten te bundelen. Dit zodat meer huishoudens en organisaties hier klimaatneutraal worden door de aanschaf van CO2 certificaten en daar meer huishoudens een clean cookstove kunnen kopen.

 • hier

  HIER klimaatbureau

  HIER klimaatbureau is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk met als missie heel Nederland te betrekken bij de oplossing van het klimaatprobleem. Met ons COOX project willen we het verhaal en de noodzaak van de schone kooktoestellen (clean cookstoves) in Nederland bekendheid geven.

 • Climate Neutral Group

  Climate Neutral Group is een social-venture (enterprise) met een maatschappelijk doel: het komen tot een 100% klimaatneutrale wereld! Onze missie is zoveel mogelijk organisaties te helpen de transitie te maken naar klimaatneutraal ondernemen en om klimaatneutrale diensten en producten te ontwikkelen voor hun klanten.

 • FairClimateFund

  FairClimateFund is een sociaal bedrijf opgericht door ICCO (ontwikkelingsorganisatie). Wij bestrijden armoede en gaan klimaatverandering tegen. DAAR door projecten te financieren die schoner koken mogelijk maken en ontbossing tegengaan. HIER door bedrijven en particulieren te helpen om klimaatneutraal te worden.

 • BIX Capital logo (002)

  Bix Capital

  Bix Capital is een impact investeringsfonds. BIX financiert de ontwikkeling van markten voor huishoudproducten, die het leven van mensen in ontwikkelingslanden verbeteren. Het gaat dan om verbeterde kooktoestellen zoals onder het COOX4Climate initiatief, maar ook over zonnelantarens en waterfilters. Het fonds gaat langdurige relaties aan met bedrijven die deze technologieën naar de markt brengen.